Ga naar de hoofdinhoud

DekaMarkt start met ombouw van 19 voormalige DEEN-supermarkten

13 september 2021

DekaMarkt opent vanaf deze week 19 nieuwe winkels op feestelijke wijze. De nieuwe winkels betreffen de voormalig DEEN-filialen die DekaMarkt recent heeft overgenomen. Deze winkels worden omgebouwd naar DekaMarkt en openen de komende weken gefaseerd hun deuren. De eerste twee winkels openen  op zaterdag 18 september aan de Clomp in Zeist en aan de Molenzicht in Waarland.

Begin dit jaar kondigde DekaMarkt de overname aan van 19 DEEN-winkels*. De ombouw van deze DEEN-winkels naar DekaMarkt-filialen zal gedurende de komende weken plaatsvinden.

Namens de directie zegt Ralf Simons: “We zijn erg enthousiast om deze 19 nieuwe winkels aan onze formule toe te voegen en kijken uit naar de samenwerking met alle nieuwe collega’s.  Met de overname van de 19 DEEN-winkels versterken we onze positie en vergroten we de aanwezigheid van de DekaMarkt formule in het Nederlandse supermarktlandschap, zodat we nog meer klanten in verschillende regio’s kunnen bedienen. DEEN sluit erg goed aan bij onze identiteit. Er zijn veel overeenkomsten zoals een sterke focus op gezonde versproducten, die we zoveel mogelijk inkopen bij lokale producenten, en de manier waarop we onze klanten en medewerkers centraal stellen. We zijn niet voor niets de meest klantvriendelijke supermarktformule van Nederland. We verwachten dan ook een naadloze transitie voor de huidige DEEN-klanten.”

Het vertrouwde van D’een en al het voordeel van de ander
Over de openingscampagne van de 19 winkels geeft Marco Maatman, verantwoordelijk voor Merk & Formule, het volgende aan: “Nieuw, maar toch lekker vertrouwd. Zo voelt het als klanten straks de nieuwe DekaMarkt instappen. Want ook al ziet het er anders uit, er is ook veel hetzelfde gebleven. Sommige dingen moet je niet willen veranderen, omdat ze eigenlijk onvervangbaar zijn. Zo zien klanten nog altijd dezelfde bekende gezichten en kan men rekenen op persoonlijke aandacht. Ook komen klanten een heleboel producten tegen uit de DEEN-supermarkt die zo vertrouwd voor hen waren. Bijvoorbeeld de favoriete verse maaltijden uit eigen keuken, het verse vis  assortiment en natuurlijk bloemen. Ook de diverse assortimentshelden vinden de klanten terug. Het meest bekende voorbeeld is natuurlijk de knoflooksaus, maar ook de grillworst en de kibbeling zijn terug te vinden in de winkel en horen bij dit vertrouwde winkelbeeld.  En dat alles verrijken we vanuit DekaMarkt onder meer met kwaliteitsvlees uit eigen slagerij, supervers brood uit eigen bakkerij en een uitgebreide versafdeling. Kortom, het vertrouwde van D’een en al het voordeel van de ander.”

Ombouw
Iedere winkel is gedurende de ombouw slechts een beperkt aantal dagen gesloten. Tevens neemt DekaMarkt het distributiecentrum in Beverwijk en de warme keuken (maaltijdproductie) in Hoorn over. DekaMarkt neemt alle voormalig DEEN-medewerkers in dienst die werkzaam zijn bij deze filialen, het DC en de warme keuken.

*In de volgende plaatsen opent binnenkort een nieuw DekaMarkt filiaal: Almere (3x) Amsterdam (2x), Bergen, Blokker, Breezand, Broek op Langedijk, Bussum, Castricum, Heerhugowaard, Hoogkarspel, Limmen, Monnickendam, Purmerend, Waarland, Weesp, Zeist.