Knorr Wereldgerecht - Zuid Afrikaanse bobotie 309 g
10. 32
per 1 KG
3. 19
Omschrijving
Maaltijdpakket Zuid-Afrikaanse bobotie
Ingrediënten
Ingrediënten rijstmix: Rijst¹ 92%, rozijnen, katoenzaadolie. Ingrediënten sausmix: Aardappelzetmeel, paneermeel (TARWEBLOEM, gist, zout), EIPOEDER, ui¹ 12%, gedroogd KIPPENEI-EIWIT, zout, aroma (bevat SELDERIJ), kerrie 4,4% (bevat MOSTERDZAAD), gistextract, maltodextrine, palmvet, peper, laurierblad, kurkuma, voedingszuur: citroenzuur. Ingrediënten kruidenmix: Aroma (bevat SELDERIJ), zout, knoflook¹ 14%, suiker, gistextract, koriander, maltodextrine, kerrie 3,6% (bevat MOSTERDZAAD), kurkuma, palmvet, laurierblad. Kan gluten, melk, ei, soja, selderij, mosterd bevatten. ¹ op duurzame wijze geteeld.
Allergie informatie
Bevat Gluten Bevat Ei Bevat Mosterd Bevat Selderij Bevat Tarwe Kan sporen bevatten van Melk(eiwit) Kan sporen bevatten van Soja
Voedingswaarden
Voedingswaarde per 100 GRM 100 GRM
Energie Kilojoules (kJ) 531
Energie Kilocalorieën (kcal) 127
Vetten (g), waarvan 5.1
verzadigde vetzuren (g) 2.6
Koolhydraten (g), waarvan 14
suikers (g) 2.1
Eiwitten (g) 5.7
Zout (g) 0.48
Bereidingswijze
Bobotie met lekker veel groenten Benodigdheden: • 300 g gehakt • 1 bloemkool • 1 groene appel • 50 g abrikozen (gedroogd) • 125 ml crème fraîche 1. Verwarm de oven voor op 210°C. Snij de bloemkool in kleine roosjes en kook ze ca. 5 min. voor. Snij daarna de appel in blokjes en de abrikozen in stukjes. 2. Bak vervolgens het gehakt rul in een koekenpan of wok. Voeg de kruidenmix samen met de bloemkool toe aan het gehakt en bak deze 5 min. mee. 3. Voeg dan als eerste de sausmix en vervolgens 300 ml koud water en 125 ml crème fraîche toe aan het gehaktmengsel. Breng het geheel al roerend aan de kook en laat het 3 min. zachtjes doorkoken. Voeg als laatste de appelblokjes en abrikozen toe en verhit deze 1 min. mee. 4. Giet het mengsel in een ingevette ovenschaal en laat het in de oven gedurende 14 à 16 min. goudbruin worden. 5. Kook intussen de rijst in ruim water in ca. 10 min. gaar. Giet de rijst af en laat deze uitlekken. Roer even door elkaar voor het serveren. Serveer de ovenschotel en de rijst apart van elkaar. Mandje groente: 213 g Klassieke Bobotie Benodigdheden: • 350 g gehakt • 350 g sperziebonen • 1 groene appel • 125 ml crème fraîche 1. Verwarm de oven voor op 210°C. Maak de sperziebonen schoon, halveer ze en kook ze ca. 5 min. voor. Snij daarna de appel in blokjes. 2. Bak vervolgens het gehakt rul in een koekenpan of wok. Voeg de kruidenmix samen met de sperziebonen toe en bak deze 5 min. mee. 3. Maak de rest van het gerecht af door stap 3, 4 en 5 in de ' lekker veel groenten' bereiding te volgen. Mandje groente: 117 g Bobotie zonder vlees Benodigdheden: • 200 g linzen (blik) • 350 g sperziebonen • 1 groene appel • 1 banaan • 125 ml crème fraîche • 50 g (ongezouten) gemengde noten 1. Verwarm de oven op 210°C. Maak de sperziebonen schoon, halveer ze en kook ze ca. 5 min. voor. Snij de appel in blokjes en de banaan in plakjes. Laat de linzen uitlekken. Hak de noten grof. 2. Verwarm een koekenpan en roerbak hierin de linzen samen met de gehakte noten ca. 1 min. Voeg de kruidenmix en de voorgekookte sperziebonen toe en roerbak deze 5 min. mee. 3. Voeg dan als eerste de sausmix en vervolgens 300 ml koud water en 125 ml crème fraîche toe aan het linzenmengsel. Breng het geheel al roerend aan de kook en laat het 3 min. zachtjes doorkoken. Voeg als laatste de appel en banaan toe en verhit deze nog 1 min. mee. 4. Maak de rest van het gerecht af door stap 4 en 5 in de ' lekker veel groenten' bereiding te volgen. Mandje groente: 117 g
Meer informatie
Afzender en adres
Unilever Nederland, Knorr Postbus 160, 3000 AD Rotterdam.
Disclaimer
DekaMarkt doet er alles aan om de prijs- en productinformatie van onze producten zo accuraat mogelijk te houden. Echter, producten worden vaak verbeterd en daardoor kan informatie geregeld veranderen.

Daarom raden we je aan om altijd de verpakking te lezen van het werkelijke product. Zijn er vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice.