DekaMarkt
Ga naar de hoofdinhoud

Koopmans Romige appeltaart met banketbakkersroom

390 g
Momenteel niet beschikbaar

Omschrijving

Mix voor romige appeltaart, met banketbakkersroom.

Ingrediënten

Ingrediënten: BAKMIX (310 G): TARWEBLOEM, suiker, rijsmiddelen (E450, E500), zout. MIX VOOR BANKETBAKKERSROOM (80 G): suiker, aardappelzetmeel, gedrooge glucosestroop, geleermiddel (natriumalginaat), zuurteregelaars (E516, R450, R339), dextrose, TARWEZETMEEL, zout, vanille-aroma, kleurstof (bèta-caroteen). Kan EI en MELK bevatten.

Voedingswaarden

  • Soort 100 GRM
  • Energie Kilojoules (kJ)
  • Energie Kilocalorieën (kcal)
  • Vetten (g) , waarvan
    verzadigde vetzuren (g)
  • Koolhydraten (g) , waarvan
    suikers (g)
  • Eiwitten (g)
  • Zout (g)

Bereidingswijze

Benodigdheden: 1 pak Koopmans Romige Appeltaart. 125 g zachte boter of margarine, 125 ml slagroom, 200 ml melk, 1 eetlepel water (10 ml), 3 grote of 4 kleine appels (bijvoorbeeld Elstar of Jonagold), 1 theelepel kaneel, 30 g suiker. Oventemperatuur: elektrische oven: 180°C, hetelucht oven: 170°C en gas oven: stand 4. Keukengerei: springvorm 24 cm en een mixer met gardes en deeghaken. Voorbereiden: 1) Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor. 2) Vet de springvorm in met boter of gebruik een bakspray (bijv. Dr. Otker). Bereid het deeg: 3) Roer 125 gram boter zacht in een beslagkom. 4) Voeg de appeltaartmix en 1 eetlepel water teo. 5) Kneed het geheel met een mixer met deeghaken of met de hand tot een samenhangend deeg. 6) Bekleed de bodem van de ingevette springvorm met het deeg en maak een opstaande rand van 1,5 cm. Bereid de vulling: 7) Meng 125 ml slagroom met 200ml melk in een schone mengkom en voeg de mix voor banketbakkersroom toe. Meng 2 minuten met de mixer op de laagste stand. 8)Verdeel de banketbakkersroom met een lepel of spatel over de bodem en laat aan de rand 1 cm vrij, zodat de banketbakkersroom niet over de rand bakt. 9) Schil de appels en verwijder het klokhuis, snijd de appel eerst in vieren, vervolgens ieder stukje weer in drieën. Verdeel de appels dakpansgewijs (zie voorkant verpakking) over de room. Begin een de buitenkant. 10) Maan kaneelsuiker door de suiker en de kaneel te mengen in een bakje. 11) Strooi de kaneelsuiker met behulp van een theelepel over de appelpartjes. Bakken: 12) Bak de taart circa 50 minuten gaar, laat de taart 5 tot 10 minuten langer in de oven staan als de appeltjes nog wat bleek zijn. 13) Laat de taart 1 uur afkoelen voordat je de springvorm verwijdert.

Bewaaradvies

Koel en droog bewaren. Bewaartip: De appeltaart met banketbakkersroom kan in de koelkast maximaal 2 dagen worden bewaard, de taart is niet geschikt om in te vriezen.

Contactgegevens

Koopmans Consumentenservice
Antwoordnummer 7204 3800 TE Amersfoort.
Koopmans.com

Disclaimer

DekaMarkt doet er alles aan om de prijs,- en productinformatie van onze producten zo accuraat mogelijk te houden. De productinformatie die wij vermelden kan in sommige gevallen afkomstig zijn van derden (producenten). Daarom raden we je aan om altijd de verpakking te lezen van het werkelijke product, want de door de producent op de verpakking vermelde informatie is doorslaggevend.

Zijn er vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice.