DekaMarkt
Ga naar de hoofdinhoud

Koopmans Zandkoekjes

400 g
1. 39
f

Omschrijving

Mix voor Zandkoekjes Lekker Bros

Ingrediënten

TARWEBLOEM, suiker, zout, rijsmiddel (E450, E500, E341)

Voedingswaarden

  • Soort Per 100g
  • Energie Kilojoules (kJ)
  • Energie Kilocalorieën (kcal)
  • Vetten (g) , waarvan
    verzadigde vetzuren (g)
  • Koolhydraten (g) , waarvan
    suikers (g)
  • Eiwitten (g)
  • Zout (g)

Bereidingswijze

Voor circa 60 koekjes Benodigdheden - 1 pak Koopmans Zandkoekjes - 225 g roomboter of margarine - 1 ei - Evt. bloem voor bestuiven aanrecht (alles op kamertemperatuur) Oventemperatuur Elektrische oven: 170°C Hetelucht oven: 150°C Gas oven: stand 3 Meest geschikte ovenstand: elektrische oven Keukengerei - Ovenbakplaat Bereidingstijd: Bereiding: ± 20 minuten Baktijd: 15-20 minuten Bekijk de bakfilm en vind meer informatie over dit product op koopmans.com/zandkoekjes Bereid het deeg 1. Kneed de 225 g boter zacht in een beslagkom en voeg de mix toe. Voorbereiding deeg voor uitsteekkoekjes kijk bij bereidingstip hieronder. 2. Kneed het geheel met een mixer met deeghaken of met de hand tot een samenhangend geheel. Maak de koekjes 3. Verdeel het deeg in drie gelijke delen. 4. Bestuif het aanrecht met bloem en rol van elk deel een deegrol van 20 cm (indien het deeg te plakkerig of te slap is kun je de deegrollen circa 15 minuten in de koelkast leggen om op te stijven). 5. Verwarm de oven voor. 6. Vet de bakplaat in met boter of bakspray (bijv. Dr. Oetker) of gebruik bakpapier. 7. Snijd de deegrollen in gelijke plakjes (dikte circa 1 cm). 8. Leg de deegplakjes op de ingevette bakplaat met een tussenruimte van circa 3-5 cm. Decoreer de koekjes 9. Bestrijk de koekjes met een losgeklopt ei. 10. Decoreer de koekjes eventueel met amandelschaafsel, walnoten, gehakte hazelnoten (bijv. Dr.Oetker), chocolade of rozijnen. Bakken 11. Bak de koekjes in het midden van de oven in 15-20 minuten gaar en lichtbruin. 12. De koekjes zijn zacht als ze uit de oven komen en heerlijk bros als ze zijn afgekoeld. Veel bakplezier!

Bewaaradvies

Bewaar de afgekoelde koekjes maximaal 2 weken in een goed afgesloten trommel. Ten minste houdbaar tot: zie bovenzijde verpakking. Koel en droog bewaren.

Contactgegevens

Koopmans Consumentenservice
Antwoordnummer 7204 3800 TE Amersfoort

Disclaimer

DekaMarkt doet er alles aan om de prijs,- en productinformatie van onze producten zo accuraat mogelijk te houden. De productinformatie die wij vermelden kan in sommige gevallen afkomstig zijn van derden (producenten). Daarom raden we je aan om altijd de verpakking te lezen van het werkelijke product, want de door de producent op de verpakking vermelde informatie is doorslaggevend.

Zijn er vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice.