Fairtrade Basmatirijst

400 g
1. 77
f

Omschrijving

Basmatirijst

Ingrediënten

Witte basmatirijst, Fairtrade gecertificeerd, verhandeld, gecontroleerd en afkomstig van Fairtrade producten. Totaal 100%. www.info.fairtrade.net/sourcing

Voedingswaarden

 • Soort per 100g
 • Energie Kilojoules (kJ) 1480
 • Energie Kilocalorieën (kcal) 344
 • Vetten (g) , waarvan 0.5
  verzadigde vetzuren (g) 0
 • Koolhydraten (g) , waarvan 76
  suikers (g) 0
 • Eiwitten (g) 10
 • Zout (g) 0

Bereidingswijze

Zo maak je jouw rijst in 4 stappen In de pan Kooktijd 10 minuten 1. Doe de rijst in een pan met ruim kokend water (wassen niet nodig). Voeg zout toe naar smaak. 2. Zet zodra het water weer kookt de warmtebron laag. Doe een deksel op de pan en laat nog 25 minuten doorkoken. 3. Giet de rijst af en laat hem nog 10 minuten in de pan staan. 4. Roer voor het serveren de rijst los met een vork. In de magnetron 12-17 minuten (700 Watt) Gebruik de hoeveelheden en tijden uit het schema : hiernaast. Rijst 125g; Water 275ml; Tijd 12min. Rijst 250g; Water 525ml; Tijd 17min. 1. Doe de rijst en het water in een [magnetron]schaal en roer even door. 2. Dek de schaal af met een deksel of magnetronfolie. 3. Laat de rijst als de magnetron klaar is nog 5 minuten afgedekt staan. 4. Roer voor het serveren de rijst los met een vork.

Bewaaradvies

Bewaar de smaak Berg de rijst koel en droog op, sluit na opening weer goed af. Ten minste houdbaar tot einde: zie bovenzijde.

Contactgegevens

Fairtrade Original
Postbus 115, 4100 AC Culemborg
www.fairtradeoriginal.nl

Disclaimer

DekaMarkt doet er alles aan om de prijs- en productinformatie van onze producten zo accuraat mogelijk te houden. Echter, producten worden vaak verbeterd en daardoor kan informatie geregeld veranderen.

Daarom raden we je aan om altijd de verpakking te lezen van het werkelijke product. Zijn er vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice.

'