Deka Mobiel - Veelgestelde vragen
! Let op: DekaMobiel stopt per 31 december 2020. Vanaf 1 januari 2020 is het daarom niet meer mogelijk om tegoed op te waarderen of punten te sparen!

Veelgestelde vragen

De DekaMobiel simkaart kan problemen geven in combinatie met sommige toestellen van het merk Samsung. Van de volgende types is het zeker dat deze problemen geven: de Samsung GT-1107, GT-E1080, E-1120, SGH-C270, SGH-M150 en SGH-C100. Ook communiceert de Wolfgang (Aldi) toestel niet goed met onze simkaart.
Een DekaMobiel simkaart werkt prima i.c.m. een BlackBerry indien u hem enkel gebruikt voor bellen en sms. Echter, wanneer u uw BlackBerry ook wilt gebruiken voor internet is dit niet mogelijk met DekaMobiel. Hiervoor heeft u een apart BlackBerry-abonnement nodig.
 

Ga snel naar veelgestelde vragen over

 

 

 

Algemeen prepaid tegoed

Het prepaid tegoed is 12 maanden geldig vanaf de dag dat dit is bijgeschreven. Na deze 12 maanden vervalt het gedeelte dat je hiervan niet verbruikt hebt. Het prepaid tegoed dat als eerste op je tegoed is bijgeschreven(gekocht of gespaard), wordt ook als eerst gebruikt. Bijvoorbeeld: Je schaft DekaMobiel aan met 10,,- beltegoed en je verbruikt hiervan in een jaar 9,50, dan vervalt na 12 maanden automatisch de resterende 0,50.

 

Verder geldt:

Indien je gedurende 180 dagen (6 maanden) je SIM kaart helemaal niet gebruikt en ook helemaal geen prepaid tegoed heeft gespaard, dan komt je 06-nummer en daarmee dus ook al je resterende prepaid tegoed(aangekocht en gespaard) te vervallen.

De reden dat dit gebeurt is omdat mobiele aanbieders verplicht zijn om zuinig om te gaan met het beperkte aantal beschikbare telefoonnummers in Nederland en deze uitsluitend te gebruiken voor actief gebruik.


Indien je zelf besluit om over te stappen naar een andere mobiele aanbieder en je telefoonnummer mee te nemen (porteren), dan zal op de dag van de portering het eventueel nog aanwezige prepaid tegoed automatisch komen te vervallen. Immers, vanaf die dag is het nummer overgedragen en kan er met je DekaMobiel kaart niet meer worden gebeld. Wij adviseren je tijdig het beltegoed op te maken of over te boeken op een ander Dekamobiel nummer.

 

Oplossingen voor veelvoorkomende toestelproblemen

  • Zet het toestel uit en aan.
  • Controleer of je voldoende bereik en/of beltegoed hebt.
  • Controleer of jouw simkaart goed werkt in een ander toestel.
  • Zet je toestel terug naar de fabrieksinstellingen. Let op! Maak een back-up om te voorkomen dat de gegevens verloren gaan.
  • Neem contact op met de helpdesk van DekaMobiel via het contactformulier als bovenstaande tips geen effect hebben.

 

De meest gestelde vragen aan de DekaMobiel helpdesk:

 

Mijn simkaart geeft na plaatsing in het toestel een foutmelding?
Wanneer je toestel een foutmelding geeft na het plaatsen van de DekaMobiel simkaart en/of het invoeren van de pincode, betreft het waarschijnlijk een 'simlock'. Dit betekent dat het toestel alleen simkaarten accepteert van de provider waarbij het toestel oorspronkelijk is aangeschaft. Neem in dit geval contact op met de klantenservice van je vorige provider of leverancier van de mobiele toestel. Zij beschikken over een code om het toestel simlockvrij te maken. Wanneer het toestel ouder is dan één jaar, is deze procedure gratis. Mocht het toestel ouder zijn dan 1 jaar, dan verwijzen wij je door naar een bel/telecomwinkel. Ook kan de simkaart defect zijn. Plaats de simkaart in een ander simlockvrij toestel om de simkaart te testen.

 

Beltegoed ‘verdwenen’ ?
Meest voorkomende scenario is dat er gebruik is gemaakt van Mobiel Internet zonder een databundel aan te vragen. Dit brengt snel hoge kosten met zich mee. Ook kan het zijn dat de simkaart een halfjaar of jaar niet gebruikt is waardoor de simkaart blokkeert en het beltegoed komt te vervallen. Het beltegoed is vanaf het moment van opwaarderen ook maar 1 jaar geldig.

Via Mijn DekaMobiel kan het Gebruiksoverzicht opgevraagd worden. Zo kan je inzien en nagaan wat er met het beltegoed is gebeurt. Als je nog verdere vragen hebt, neem contact op met de helpdesk van DekaMobiel via Contact.

 

Hoe kan ik mijn verloren of gestolen simkaart blokkeren?
Wanneer je je simkaart wil blokkeren, ga dan naar www.dekamobiel.nl en log in onder ‘Mijn Dekamobiel’. Onder het tabblad ‘Instellingen & Zelfservice’ vind je de optie ‘Blokkeren van de simkaart’. Hier kan je je telefoonnummer en simkaart blokkeren. Via dezelfde weg kan je de simkaart ook weer deblokkeren.

 

Ik kan niet bellen of kan niet gebeld worden.
Probeer altijd als eerste het toestel opnieuw op te starten. Hierdoor maakt het toestel opnieuw verbinding met het netwerk. Vaak lost dit het probleem automatisch op.
Of
Plaats de simkaart in een ander sim-lockvrij toestel en kijk of het probleem hierdoor verholpen is. Zo ja, dan zit het knelpunt in de telefoon. Als het probleem blijft neem dan contact op met de Dekamobiel helpdesk via Contact.