Deka Mobiel - Bellen, sms-en & betaalde sms-diensten
! Let op: DekaMobiel stopt per 31 december 2020. Vanaf 1 januari 2020 is het daarom niet meer mogelijk om tegoed op te waarderen of punten te sparen!

Vragen over bellen, sms'en & betaalde sms-diensten

Hoe meld ik mij af voor betaalde sms-diensten?

Ga naar www.payinfo.nl en controleer of er diensten actief zijn op jouw nummer. Als je wilt kan je je ook meteen afmelden voor de betreffende dienst.

In ‘Mijn DekaMobiel’ onder het tabblad ’Instellingen & Zelfservice’ kan je ‘Blokkeren betaalde SMS diensten’ op AAN zetten. Als je dit doet dan zullen er geen SMS diensten meer ondersteund worden door jouw sim. Het verdient ook de aanbeveling om de dienst ook daadwerkelijk stop te zetten bij de aanbieder. Let wel: je blokkeert met deze instelling ALLE betaalde SMS diensten.

Hoe kan ik achterhalen welke dienst mij berichten stuurt?

Elk bericht dat wordt verstuurd namens een sms-dienst heeft een afzender. Deze kan e terugvinden in het bericht dat is verstuurd. Vaak betreft het een viercijferige ‘shortcode’. Voor meer informatie over sms-diensten verwijzen wij je naar: www.smsgedragscode.nl.

De Autoriteit Consument & Markt (ACM), de toezichthouder op de Nederlandse post- en telecommunicatiemarkt, heeft een website waar je een klacht kunt indienen tegen aanbieders van betaalde sms-diensten. Kijk voor meer informatie op www.spamklacht.nl.

Als ik doorschakelen aanzet dan gaat mijn voicemail uit. Hoe zit dat?

Omdat voicemail ook een doorschakeling is kan je niet naar nog een ander nummer doorschakelen. Er zijn 3 mogelijkheden:

 

  1. Voicemail staat aan; er is geen andere doorschakeling mogelijk.
  2. Voicemail staat uit; je kunt er voor kiezen om naar een ander nummer door te schakelen. 
  3. Voicemail staat uit; doorschakeling staat uit.

Ik heb een doorschakelnummer ingevoerd maar de doorschakeling werkt niet?

Waarschijnlijk heb je alleen het nummer ingevoerd. Voor goed gebruik, dien je ook de doorschakeling te activeren.

Je kunt de doorschakeling activeren door onder de tab ‘Instellingen & Zelfservice’ in ‘Mijn DekaMobiel’, ‘Doorschakeling’ aan te zetten.