Tarieven & verbruik

Tips om het Mobiel Internet verbruik te beperken:

Haal minder vaak updates op of schakel automatische updates helemaal uit. Haal alleen updates binnen alleen op het moment dat u een wifi verbinding of voldoende MB’s in uw bundel heeft.

Zet de automatische synchronisatie van uw apps uit. Bij sommige apps kunt u instellen dat er minder data verbruikt wordt. Na het gebruik van een app blijft deze meestal op de achtergrond actief. Dit kost veel energie, maakt uw telefoon langzamer en kan soms alsnog veel MB’s verbruiken (sluipverbruik). Sluit apps en verbindingen daarom direct na gebruik af.

Maak zoveel mogelijk gebruik van een Wifi-verbinding bij het streamen en bekijken van foto’s, muziek of video’s. Ook bij het up- of downloaden van bestanden is een wifi-verbinding aan te raden.

Controleer uw tegoed en verbruik regelmatig via *101# of via ‘Mijn DekaMobiel’ om tijdig voor een nieuwe bundel of voldoende beltegoed te zorgen.

De meeste smartphones hebben een optie voor databeheer. Door databeheer te gebruiken kun u het verbruik van mobiel internet middels door uzelf ingestelde limieten overzien. Wij adviseren u om de handleiding van uw mobiel toestel hierover te raadplegen.

Om nog beter uw dataverbruik te overzien, kunt u een databeheer app downloaden via de Google Play store(Android) of de App store(Apple). In de meeste gevallen zijn de databeheer apps met een waardering 4.0 of hoger zeer geschikt voor gebruik.