Heb je meegedaan met onze ARTIS quiz? Hieronder staan elke week de vragen en antwoorden.

Roofdieren

Van zondag 9 t/m zaterdag 15 februari stond de quiz in het teken van roofdieren.

Leeuwen zijn de enige katachtigen die in groepsverband leven:

Waar. Leeuwen zijn de enige katachtigen die in groepsverband leven. Een troep bestaat meestal uit vijf tot tien volwassen leeuwinnen en een leeuw als haremleider. De leeuwinnen met hun zusters, dochters en soms ook kleindochters vormen de vaste kern van de groep. Het dominante vrouwtje, meestal een oudere leeuwin, heeft een invloedrijke positie ten opzichte van de mannelijke groepsgenoten.

De fennek kan overleven zonder:

Water. De fennek kan overleven zonder water te drinken, vocht haalt hij namelijk uit zijn voedsel.

De Maleise bonte marter heeft geen natuurlijke vijanden vanwege zijn:

Geur. De Maleise bonte marter heeft een stevige bouw, felle kleuren en een onplezierige geur. Daarom heeft hij geen natuurlijke vijanden. De enkele keer dat hij in de maag van een Siberische tijger of Aziatische zwarte beer eindigt is een uitzondering!

Hoe groot is een Margay? Net iets groter dan een:

Huiskat. De margay’s vacht heeft, net als die van de jaguar, een gele grondkleur met grote,donkerbruine/zwarte vlekken en open rozetten. Hij is echter veel kleiner, net iets groter dan een huiskat.

Tot hoeveel kilometer is het gehuil van wolven te horen?

8 km. Met hun gehuil blijven wolven in contact met groepsgenoten en versterken ze de onderlinge band. Ze laten ook weten tot waar hun territorium reikt. Het gehuil is te horen tot wel 8 kilometer verderop, afhankelijk van de omstandigheden.

Hoeveel uur rusten leeuwen gemiddeld per dag?

20 uur. Tijdens het lange rusten verteren ze hun maaltijd, besparen ze energie en vermijden ze activiteit op de warmste momenten van de dag. Ze likken elkaars vacht, geven elkaar kopjes en maken geluiden als spinnen, knorrenen grommen. Zo versterken ze de onderlinge band.

Hoe groot zijn de oren van een fennek?

15 cm. Wat het meest opvalt aan de fennek zijn de grote oren van wel 15 cm lang.

Wanneer jagen sneeuwuilen?

Overdag. De meeste uilen jagen ‘s nachts. De sneeuwuil is een uitzondering.

Hoe noemt men het geluid dat kleine panda's maken?

Twitteren. De kleine panda maakt niet vaak geluid. Maar, in de paartijd kun je de panda een geluid horen maken. Dat noemen we twitteren.

Hoe worden Afrikaanse wilde honden in het Engels genoemd?

Painted dogs. De vacht van de Afrikaanse wilde hond is getekend met gele, grijze, zwarte en witte vlekken. Ze hebben allemaal een uniek vlekkenpatroon waaraan ze elkaar herkennen. Vanwege dit patroon heten ze in het Engels painted dogs.

DekaMarkt maakt gebruik van cookies
Om de website optimaal te laten functioneren maken wij gebruik van cookies.

Door op 'ik ga akkoord' te klikken, plaatsen wij de volgende cookies:

  • Functionele cookies: Deze zorgen ervoor dat de website beter functioneert.
  • Analytische cookies: Wij gebruiken analytische cookies om algemene statistieken vast te leggen zoals bezoekersaantallen. Dit is in geen geval herleidbaar tot een persoon.
  • Tracking cookies: Wij gebruiken tracking cookies om je ervaring op onze website te verbeteren. Hiermee kunnen persoonsgegevens verwerkt worden.

Als je niet akkoord gaat, plaatsen wij enkel functionele- en analytische cookies welke niet herleidbaar zijn.

Als je meer informatie wilt over cookies, bekijk dan ons cookiebeleid of klik op 'meer informatie'.