Gehaktballen met ham en kaas
Ingrediënten
Bereidingswijze Gehaktballen met ham en kaas
Stap 1
Snijd de ham in dunne reepjes.
Stap 2
Hak de peterselie fijn.
Stap 3
Snijd de kaas in blokjes zodat er 2 blokjes per persoon zijn.
Stap 4
Maak in een kom het gehakt met een vork los.
Stap 5
Strooi er wat versgemalen peper, nootmuskaat en weinig zout over en breek het ei erboven.
Stap 6
Verdeel paneermeel, ham en peterselie erover en meng alles door elkaar.
Stap 7
Kneed tot het gaat plakken.
Stap 8
Verdeel het gehakt in gelijke porties (2 per persoon) en druk in elke portie een blokje kaas.
Stap 9
Vorm het gehakt rond de kaas tot mooie ballen en rol ze door de bloem.
Stap 10
Verwarm de boter in de hapjespan tot het schuim wegtrekt.
Stap 11
Bak de gehaktballen op redelijk hoog vuur rondom bruin.
Stap 12
Schenk er 100 ml water bij en smoor de ballen afgedekt in 10-12 minuten zachtjes gaar, keer ze regelmatig.
Stap 13
Serveer de gehaktballen met gekookte aardappelen en bloemkool.
