Steak met pistachesalsa
Ingrediënten
Bereidingswijze Steak met pistachesalsa
Stap 1
Hak voor de pistachesalsa 40 gram pistachenoten fijn of wrijf ze in een vijzel fijn. Rasp de schil van beide citroenen. Pers de citroenen uit en meng het sap met de helft van de citroenrasp, de kappertjes, de olijfolie, de gehakte pistachenootjes, knoflook, ui en rode peper. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 2
Verwarm een barbecue op 200ºC. Bestrooi het vlees met zout en peper. Leg de steaks een paar minuten op de grill en draai ze dan om. Meet na 1 minuut eventueel de kerntemperatuur met een kerntemperatuurmeter, medium is 51ºC. Haal het vlees er bij 48ºC af en laat het voor het aansnijden 5 minuten rusten.
Stap 3
Snijd de steaks in dunne plakken en verdeel de pistachesalsa erover. Strooi er de rest van de pistachenoten, de rest van de citroenrasp, de munt, peterselie en eventueel extra olijfolie over.
Aanvullende benodigdheden
- - barbecue
Voedingswaarden
- Energie730 kcal
- Eiwit39 g
- Koolhydraten14 g
- Vet56 gWaarvan verzadigd10 g
Trefwoorden
