Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Winterse runderstoofpot met groene kool en wortel
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Winterse runderstoofpot met groene kool en wortel
Stap 1
Schil de aardappelen en snij deze samen met de wortelen in stukken.
Stap 2
Schil de ui en snijd deze in dunne partjes.
Stap 3
Snijd de savooiekool in brede repen.
Stap 4
Wrijf de stukken vlees in met zout en peper en bak ze in een braadpan met olijfolie rondom bruin.
Stap 5
Bak de partjes ui even mee.
Stap 6
Schep de tomatenpuree, tijm en bouillon erdoor en breng het geheel tegen de kook aan.
Stap 7
Stoof het vlees afgedekt op heel laag vuur (met een vlamverdeler) in 2.5 uur zachtjes gaar.
Stap 8
Schep dan de aardappel, wortel en groene kool erdoor.
Stap 9
Voeg eventueel nog een scheut water toe en stoof het gerecht nog 20-25 minuten tot de groenten gaar is.
Stap 10
Serveer het gerecht in diepe borden.
Stap 11
Lekker met grof volkorenbrood.
