recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

île flottante – eiwittaart met vanillesaus

Nagerecht
5 personen
50 min
Ingrediënten
  • - eieren (4 )
  • - suiker (200 gram)
  • - vanillestokje (1 )
  • - geschaafde amandelen (25 gram)
  • - melk (500 ml)
Bereidingswijze
  • 1 Splits de eieren.
  • 2 Schraap de merg uit het vanillestokje.
  • 3 Verwarm de oven op 125 °C.
  • 4 Vet een hoge ovenschaal (22 cm) in en bedek de bodem met bakpapier.
  • 5 Klop in een schone kom de eiwitten stijf.
  • 6 Voeg beetje bij beetje iets meer dan de helft van het suiker en een beetje vanillemerg toe.
  • 7 Schep het eiwit in de vorm , strijk de bovenkant glad en bak de eiwittaart 30-40 minuten in de oven tot hij stevig is en begint te kleuren.
  • 8 Keer de taart op een platte schaal en laat hem afkoelen.
  • 9 Rooster de amandelen in een koekenpan goudbruin en roer er van het vuur af iets minder dan een vierde suiker door.
  • 10 Laat de suiker al roerende smelten.
  • 11 Laat de amandelen op een bord afkoelen.
  • 12 Klop de dooiers in een pan met een dikke bodem los met een vierde van de suiker, melk en vanillemerg.
  • 13 Verwarm dit mengsel al roerende op zacht vuur tot het bindt tot een gladde saus.
  • 14 Laat de saus afkoelen.
  • 15 Schep wat saus rond de eiwittaart en strooi de amandelen erover.
  • 16 Geef de rest van de saus erbij.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.