recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Aardappel-kaassoufflé met andijvie

Hoofdgerecht
4 personen
50 min
Ingrediënten
  • - andijvie (1 krop)
  • - bosuitjes (3 )
  • - pikante geraspte 30+ kaas (100 gram)
  • - eieren (3 )
  • - vloeibare margarine (4 eetlepel)
  • - melk (200 ml)
  • - tafelaardappelen (600 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 175 °C.
  • 2 Schil de aardappelen en snijd deze in blokjes.
  • 3 Kook de aardappelen in 10 minuten gaar.
  • 4 Giet ze af en stamp ze fijn.
  • 5 Roer de aardappelen met de melk en drievierde van de margarine tot een smeuïge puree.
  • 6 Splits de eieren.
  • 7 Roer de eidooiers en kaas erdoor.
  • 8 Klop de eiwitten stijf en spatel ze door de puree.
  • 9 Doe het mengsel over in een ingevette ovenschaal en bak de soufflé in de oven in 30 minuten goudbruin en gaar.
  • 10 Snijd de bosuitjes in stukjes van 1 cm.
  • 11 Maak de blaadjes los van de krop andijvie en was deze.
  • 12 Verhit de rest van de margarine in een wok en roerbak de andijvie met de bosuitjes tot de blaadjes slinken.
  • 13 Voeg wat zout en peper toe.
  • 14 Serveer de aardappelsoufflé met de andijvie.