recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Aardappel-kiptortilla met avocadosalade

Hoofdgerecht
4 personen
15 min
Ingrediënten
  • - gemengde sla (125 gram)
  • - wijnazijn (1.5 eetlepel)
  • - eetrijpe avocado (1 )
  • - gedroogde italiaanse kruiden (1 eetlepel)
  • - eieren (6 )
  • - gerookte kipfilet (in dikke plakken gesneden) (1 )
  • - aardappelschijfjes (600 gram)
  • - ui (groot) (1 )
  • - olijfolie (6 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Snipper de ui grof.
  • 2 Verwarm de helft van de eetlepels olijfolie in een grote koekenpan.
  • 3 Bak de ui en aardappelschijfjes al omscheppend in twee tot drie minuten lichtbruin.
  • 4 Schep de plakjes kip door het aardappelmengsel.
  • 5 Bak nog twee minuten en schep af en toe om.
  • 6 Klop intussen in een kom de eieren.
  • 7 los met de Italiaanse kruiden en wat versgemalen peper.
  • 8 Druk het aardappelmengsel plat in.
  • 9 de koekenpan en schenk het eimengsel erover.
  • 10 Schud de pan en laat het ei gelijkmatig over de bodem vloeien.
  • 11 Laat de tortilla op matig hoog vuur stollen tot de bovenkant bijna droog is.
  • 12 Keer de tortilla dan met behulp van een grote deksel en bak de onderkant goudbruin.
  • 13 Halveer intussen de avocado en schep het vruchtvlees in stukken uit de schil.
  • 14 Klop in een schaal de azijn met de rest van de olijfolie en wat zout en peper tot een dressing.
  • 15 Schep de sla en avocado erdoor.
  • 16 Serveer de tortilla in punten met de salade erbij.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.