recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Aardappel-preischoteltje met haring

Hoofdgerecht
4 personen
40 min
Ingrediënten
  • - olijfolie (2 eetlepels)
  • - brood (2 sneetjes)
  • - platte peterselie (fijngehakt) (2 eetlepels)
  • - verse dille (fijngeknipt) (2 eetlepels)
  • - sinaasappel (0.5 )
  • - Griekse yoghurt (250 ml)
  • - nieuwe haringen (4 )
  • - preien (3 )
  • - tafelaardappelen (800 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 2 Schil de aardappelen en snijd ze in plakken.
  • 3 Snijd de prei in stukken van 2 cm dik.
  • 4 Kook de aardappelplakjes en prei in 6-8 minuten beetgaar en laat ze in een vergiet uitlekken.
  • 5 Snijd de haringen in stukken.
  • 6 Verdeel de aardappel en prei over vier kleine ingevette ovenschaaltjes en leg de stukken haring ertussen.
  • 7 Meng de yoghurt in een kom met sinaasappelsap, dille, peterselie en wat zout en peper.
  • 8 Schenk dit mengsel over de aardappel, prei en haring in de schaaltjes.
  • 9 Verkruimel het brood.
  • 10 Meng het broodkruim met de olijfolie en strooi het over de schaaltjes.
  • 11 Bak de haringschoteltjes in de oven in 20 minuten goudbruin en gaar.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.