recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Aardappelclafoutis met broccoli en saucijs

Hoofdgerecht
4 personen
55 min
Ingrediënten
  • - saucijsjes (250 g)
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - melk (250 ml)
  • - Crème fraîche (200 ml)
  • - aardappelpuree voor ovenschotel (1 zakje)
  • - geraspte kaas (100 g)
  • - eieren (4 )
  • - broccoli (200 g)
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Lekker met een frisse groene salade.
  • 2 Voorbereiding: Snijd de saucijsjes in stukken.
  • 3 Verwarm de oven voor op 175 °C.
  • 4 Kook de broccoli in ruim water met zout in 3-4 minuten beetgaar.
  • 5 Laat de roosjes in een zeef uitlekken.
  • 6 Klop de eieren los met de kaas en klop achtereenvolgens aardappelpureepoeder, crème fraîche, melk en olijfolie erdoor.
  • 7 Schenk dit mengsel in een ingevette quichevorm van 26 cm.
  • 8 Leg de broccoliroosjes en stukken saucijs erin.
  • 9 Bak de clafoutis in de oven in 45 minuten goudbruin en gaar.
  • 10 Wijntip: Lichte rode wijn, bijvoorbeeld Côtes du Rhône of Beaujolais.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.