recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Aardappelen met een Vlaamse twist

Bijgerecht
4 personen
45 min
Ingrediënten
  • - roseval aardappelen (500 gram)
  • - zonnebloemolie (1 eetlepel)
  • - verse peterselie (3 eetlepels)
  • - reepjes gerookt spek (125 gram)
  • - eieren (4 )
  • - boter (125 gram)
  • - foelieblad (1 eetlepel)
Bereidingswijze
  • 1 Kook de eieren hard en laat deze afkoelen.
  • 2 Verwarm de oven tot 170°C en boen de aardappelen schoon onder koud water.
  • 3 Vet een ovenschaal in met olie en bak de ongeschilde, hele aardappelen circa vijfendertig minuten in de oven.
  • 4 Hak of knip de peterselie fijn.
  • 5 Bak het spek krokant in een koekenpan op matig vuur.
  • 6 Laat wat afkoelen en snijd dan kleiner.
  • 7 Pel de eieren, snijd ze in kwarten en bestrooi met wat zout.
  • 8 Laat de boter in een steelpannetje smelten met de foelie en iets zout, zet dan het vuur uit.
  • 9 Verwijder de foelie.
  • 10 Haal de aardappels uit de oven en zet de borden erin met de ovendeur open.
  • 11 Snijd de warme aardappelen in kwarten of helften en bestrooi met wat zout.
  • 12 Leg ze speels op warme borden met de eieren, bestrooi met de spekjes en versgemalen peper.
  • 13 Verdeel de boter erover en bestrooi met peterselie.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.