recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Aardappelfrittata met venkel

Hoofdgerecht
4 personen
45 min
Ingrediënten
  • - yogurtdressing (3 eetlepels)
  • - gemengde sla (300 gram)
  • - bieslook (2 eetlepels)
  • - paprikapoeder (0.5 eetlepel)
  • - eieren (6 )
  • - venkelknol (groot) (1 )
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - tafelaardappelen (500 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 2 Schil de aardappelen en snijd deze in blokjes.
  • 3 Knip de bieslook fijn.
  • 4 Bak aardappelblokjes met de knoflook in een koekenpan met de olijfolie in 4-6 minuten al omscheppend beetgaar.
  • 5 Schep ze in een lage ovenschaal.
  • 6 Maak de venkel schoon en snijd het groen fijn.
  • 7 Snijd de knol in kleine blokjes en bak ze 2-3 minuten in het bakvet.
  • 8 Verdeel ze tussen de aardappelplakjes.
  • 9 Klop de eieren los met de paprikapoeder, bieslook en wat zout en versgemalen peper.
  • 10 Schenk de eieren over de aardappel en venkel en bak de frittata in de oven in 25 minuten goudbruin en gaar.
  • 11 Doe de sla in een schaal en schenk de dressing erover.
  • 12 Geef de sla bij de frittata.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.