Hoofdgerecht Eenvoudig
Ingrediënten
Voor hoeveel personen?
Bereidingswijze
Stap 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de aardappelen en schaaf op de mandoline of met de kaasschaaf in plakken van 5 mm dik. Spoel af. Stap 2 Snijd 3 cm van de onderkant van de asperges. Rasp de Parmezaanse kaas fijn. Stap 3 Meng de eieren met de slagroom en de helft van de Parmezaanse kaas tot een geheel. Breng op smaak met zout en peper. Stap 4 Leg de aardappelen in de ovenschaal en verdeel hier het eimengsel over. Leg de groene asperges over het geheel en garneer de resterende Parmezaanse kaas erover. Bak in 40 minuten in de oven goudbruin en gaar. Stap 5 Haal intussen de basilicum van de takjes. Verdeel de beenham over de aardappelgratin wanneer deze nog 3 minuten in de oven moet. Stap 6 Haal de aardappelgratin uit de oven en garneer met de basilicum.
Bekijk hoe je dit recept maakt In onze video leggen wij je stap voor stap uit wat je moet
doen om dit recept op tafel te krijgen. Eet smakelijk!
Aanvullende benodigdheden - kaasschaaf
Voedingswaarden (per portie)
Energie 684 kcal
Eiwit 30.6 g
Koolhydraten 46.8 g
Vet 40.6 g
Waarvan verzadigd 24.1 g