recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Aardappelgratin met tomaat en worst

Hoofdgerecht
4 personen
60 min
Ingrediënten
  • - olie (1 el)
  • - aardappels (vastkokers), geschild en in zeer dunne plakken (600 gram)
  • - trostomaten (400 gram)
  • - zout
  • - versgemalen peper
  • - oregano (gedroogd) (1 el)
  • - varkenssaucijsjes (4 )
  • - kookroom (150 ml)
  • - ei (1 )
  • - ovenschaal(tjes)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Snij de trostomaten in zeer dunne plakken.
  • 2 Verwarm de oven voor op 175°C.
  • 3 Vet de ovenschaal(tjes) royaal in met de olie of boter en verdeel de plakjes aardappel en tomaat gelijkmatig en dakpansgewijs over de schaal.
  • 4 Bestrooi tussendoor met zout, peper en oregano.
  • 5 Snijd het vel van de saucijzen in en verwijder het.
  • 6 Snijd het worstvlees in plakjes en verdeel dit over de aardappel- en tomatenplakjes.
  • 7 Klop de kookroom met het ei, een snuf zout en wat peper los en giet dit gelijkmatig over de schotel.
  • 8 Bak de gratin in circa 40 minuten gaar en bruin.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.