recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Aardappelgratin

Hoofdgerecht
4 personen
60 min
Ingrediënten
  • - zout (2 theelepels)
  • - geraspte gruyere (100 g)
  • - boter (75 g)
  • - nootmuskaat
  • - zwarte peper
  • - slagroom (250 ml)
  • - melk (250 ml)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - vastkokende aardappelen (1 kg)
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Lekker met kalfsvlees of rundvlees en een frisse salade.
  • 2 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 3 Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakjes.
  • 4 Pers de knoflook boven een kom uit en roer de melk en slagroom met zout, peper en nootmuskaat naar smaak erdoor.
  • 5 Schep de aardappelplakjes erdoor.
  • 6 Vet een lage ovenschaal royaal in met boter.
  • 7 Verdeel de aardappelplakjes met het vocht in de schaal.
  • 8 Strooi de kaas erover en leg hier en daar nog een klontje boter.
  • 9 Laat de aardappelschotel in de oven in 50 minuten goudbruin en gaar worden.
  • 10 Wijntip: Afhankelijk van het erbij geserveerde vlees of de vis een jonge, frisse rode (beaujolais, Bardolino) of een volle witte (chardonnay).
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.