recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Aardappelsalade met asperges en ham

Bijgerecht
6 personen
25 min
Ingrediënten
  • - slagersachterham (200 gram)
  • - bieslook (2 eetlepel(s))
  • - platte peterselie (2 eetlepel(s))
  • - mayonaise (3 eetlepel(s))
  • - fijne mosterd (1 theelepel)
  • - citroen (rasp en sap) (0.5 )
  • - gekookt ei (1 )
  • - minikrieltjes (600 gram)
  • - witte asperges (500 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Hak de peterselie fijn.
  • 2 Knip de bieslook heel fijn.
  • 3 Snijd de ham in reepjes.
  • 4 Schil de asperges met een dunschiller vanaf de kopjes naar beneden, draai de asperges steeds een slag.
  • 5 Snijd de houtachtige onderkanten eraf.
  • 6 Snijd de kopjes op 4 cm af en snijd de stengels in stukjes van 1 cm.
  • 7 Kook de krieltjes en de aspergestukken in een pan met ruim kokend water met wat zout in 4-6 minuten beetgaar.
  • 8 Kook de aspergekopjes in een steelplan met kokend water en wat zout in 5 minuten beetgaar.
  • 9 Prak het ei in een wijde schaal met een vork heel fijn en roer er 1-1.5 eetlepel citroensap met de mosterd en mayonaise erdoor.
  • 10 Verdun de dressing eventueel met 1-2 eetlepels water en voeg wat zout en peper naar smaak toe.
  • 11 Roer de peterselie, bieslook en citroenrasp erdoor.
  • 12 Laat de krieltjes en aspergestukjes heel even in een vergiet uitlekken en schep ze nog warm door de dressing.
  • 13 Schep ook de hamreepjes erdoor.
  • 14 Laat de salade afkoelen.
  • 15 Laat de aspergekopjes in een zeef uitlekken en leg ze vlak voor het serveren op de salade.