recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Aardappelsalade met asperges en ham

Bijgerecht
6 personen
25 min
Ingrediënten
  • - slagersachterham (200 gram)
  • - bieslook (2 eetlepel(s))
  • - platte peterselie (2 eetlepel(s))
  • - mayonaise (3 eetlepel(s))
  • - fijne mosterd (1 theelepel)
  • - citroen (rasp en sap) (0.5 )
  • - gekookt ei (1 )
  • - minikrieltjes (600 gram)
  • - witte asperges (500 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Hak de peterselie fijn.
  • 2 Knip de bieslook heel fijn.
  • 3 Snijd de ham in reepjes.
  • 4 Schil de asperges met een dunschiller vanaf de kopjes naar beneden, draai de asperges steeds een slag.
  • 5 Snijd de houtachtige onderkanten eraf.
  • 6 Snijd de kopjes op 4 cm af en snijd de stengels in stukjes van 1 cm.
  • 7 Kook de krieltjes en de aspergestukken in een pan met ruim kokend water met wat zout in 4-6 minuten beetgaar.
  • 8 Kook de aspergekopjes in een steelplan met kokend water en wat zout in 5 minuten beetgaar.
  • 9 Prak het ei in een wijde schaal met een vork heel fijn en roer er 1-1.5 eetlepel citroensap met de mosterd en mayonaise erdoor.
  • 10 Verdun de dressing eventueel met 1-2 eetlepels water en voeg wat zout en peper naar smaak toe.
  • 11 Roer de peterselie, bieslook en citroenrasp erdoor.
  • 12 Laat de krieltjes en aspergestukjes heel even in een vergiet uitlekken en schep ze nog warm door de dressing.
  • 13 Schep ook de hamreepjes erdoor.
  • 14 Laat de salade afkoelen.
  • 15 Laat de aspergekopjes in een zeef uitlekken en leg ze vlak voor het serveren op de salade.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.