recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Aardappelsalade met aspergetips in ham

Hoofdgerecht
4 personen
15 min
Ingrediënten
  • - jonge bladsla (100 gram)
  • - wortelsalade (reepjes) (150 gram)
  • - bosuitjes (2 )
  • - bladpeterselie (3 eetlepels)
  • - azijn (1 eetlepel)
  • - yoghurtmayonaise (3 eetlepels)
  • - gelderse achterham (250 gram)
  • - groene aspergtips (200 gram)
  • - minikrieltjes (600 gram)
  • - eieren (6 )
Bereidingswijze
  • 1 Kook de eieren in zes tot acht minuten bijna hard.
  • 2 Spoel de eieren af onder koud water, pel ze en snijd ze doormidden.
  • 3 Hak de bladpeterselie fijn.
  • 4 Snijd de bosuitjes in ringetjes.
  • 5 Kook intussen ook minikrieltjes in een pan met ruim kokend water met wat zout in drie tot vier minuten beetgaar.
  • 6 Laat ze in een vergiet uitlekken.
  • 7 Snijd de houtachtige uiteinden van de asperges en kook de asperges in een pan ruim kokend water in twee tot drie minuten beetgaar.
  • 8 Spoel ze in een zeef onder koud stromend water af en laat ze in de zeef goed uitlekken.
  • 9 Verdeel de asperges in twee porties per persoon en rol ze per portie in twee plakjes ham.
  • 10 Roer in een kom de yoghurtmayonaise los met de azijn en roer de krieltjes, peterselie, bosui en wortel erdoor.
  • 11 Verdeel de jonge bladsla over de borden en schep de aardappelsalade erop.
  • 12 Leg de aspergerolletjes en eieren erbij.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.