recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Aardappelsalade met groene kruiden

Hoofdgerecht
4 personen
20 min
Ingrediënten
  • - vastkokende aardappels (600 gram)
  • - mayonaise (4 eetlepel(s))
  • - bosuitjes (2 )
  • - peterselie (2 )
  • - verse basilicum (3 eetlepel(s))
  • - ontbijtspek (6 plakjes)
  • - ham (6 plakjes)
  • - eieren (4 )
  • - rucola (75 gram)
  • - geroosterde paprika's (2 )
  • - kleine augurkjes (12 )
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Schil de aardappelen en Snijd deze in kleine blokjes en kook ze in weinig water met zout in 5-8 minuten beetgaar; snijd de bosuitjes in dunne ringetjes; hak de peterselie en basilicum fijn; halveer het ontbijtspek en ham; kook de eieren; snijd de paprika’s in reepjes.
  • 2 Laat de aardappelen in een vergiet goed uitlekken en meng ze dan in een kom met de mayonaise, bosui en verse kruiden.
  • 3 Breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Bak de plakjes spek knapperig in een droge koekenpan, rol de plakjes ham op en snijd de eieren in partjes.
  • 5 Verdeel de rucola over een schaal, schep de aardappelsalade in het midden en leg de partjes ei, plakjes spek, rolletjes ham, paprikareepjes en augurkjes eromheen.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.