recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Aardappelsalade met peultjes en doperwtjes

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - water (1 liter)
  • - jonge bladsla (100 gram)
  • - bosuitje (1 )
  • - olijfolie (2 eetlepels)
  • - mayonaise (3 eetlepels)
  • - verse dragon (2.5 eetlepel)
  • - sinaasappel (rasp en sap) (0.5 )
  • - gerookte kip (180 gram)
  • - peultjes, gehalveerd (150 gram)
  • - vastkokende aardappelen (750 gram)
  • - diepvries doperwten (225 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Schil de aardappelen.
  • 2 Snijd de bosui in dunne ringetejs.
  • 3 Kook het water in een waterkoker.
  • 4 Doe de bevroren doperwten over in een vergiet en schenk er het kokende water over.
  • 5 Laat ze goed uitlekken.
  • 6 Snijd de aardappelen in blokjes van drie cm, en kook de blokjes in een pan met ruim kokend water met wat zout in vijf minuten beetgaar.
  • 7 Laat ze in een zeef uitlekken.
  • 8 Kook in een andere pan de peultjes in ruim kokend water met wat zout in vier minuten beetgaar.
  • 9 Spoel ze in een.
  • 10 zeef af onder koud stromend water en laat ze goed uitlekken.
  • 11 Snijd de kipfilet in dunne plakjes en.
  • 12 snijd de helft van de plakjes in de lengte in dunne reepjes.
  • 13 Klop in een grote kom een dressing.
  • 14 van het sinaasappelsap en rasp met dragon, mayonaise, olijfolie en wat zout en versgemalen zwarte.
  • 15 peper.
  • 16 Schep de aardappeltjes, doperwten, peultjes, bosui en de kipreepjes erdoor.
  • 17 Verdeel de jonge bladsla over borden en schep de aardappelsalade met peultjes en doperwten erop.
  • 18 Verdeel de plakjes gerookte kip en de dragonblaadjes erover.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.