recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Aardappelsalade met raapstelen en ei

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - grove mosterd (0.5 eetlepel)
  • - witte wijnazijn (2 eetlepels)
  • - raapstelen, gewassen en gedroogd (100 g)
  • - olijfolie (6 eetlepels)
  • - witbrood (2 sneetjes)
  • - kleine eieren (6 )
  • - vastkokende aardappelen (500 g)
Bereidingswijze
  • 1 Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakjes.
  • 2 Kook de plakjes aardappel in ruim water met zout in 5 minuten beetgaar. Laat ze in een vergiet uitlekken.
  • 3 Kook de eieren in 4-6 minuten tot het wit gestold is en het geel nog net vloeibaar.
  • 4 Snijd het brood in repen van 2 cm en bestrijk ze dun met olijfolie. Bak het brood in een koekenpan of grillpan goudbruin en knapperig.
  • 5 Snijd de harde steeltjes van de raapstelen.
  • 6 Klop in een kom 4 eetlepels olijfolie met de azijn, mosterd en wat zout en peper tot een dressing en schep de aardappelpartjes en raapstelen er luchtig door.
  • 7 Verdeel de salade met de gebakken broodrepen over borden.
  • 8 Pel de eieren, halveer ze en leg ze direct op de salade. Strooi nog wat zout en peper op de eieren.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.