recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Aardappelsalade met sperziebonen en gebakken spek

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - little gem (1 )
  • - bosuitjes in dunne ringetje (2 )
  • - tomaten in stukjes (2 )
  • - yoghurt (2 eetlepels)
  • - mayonaise (2 eetlepels)
  • - sap van een citroen (0.5 )
  • - plakjes ontbijtspek (100 gram)
  • - boter (1 eetlepel)
  • - eieren (3 )
  • - aardappelen (800 gram)
  • - sperziebonen (400 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Schil de aardappelen en snij deze in plakjes.
  • 2 Kook de gebroken sperziebonen in een pan met ruim kokend water met wat zout in tien minuten beetgaar.
  • 3 Voeg na vijf minuten de aardappelplakjes toe en kook ze mee.
  • 4 Laat ze in een vergiet uitlekken.
  • 5 Kook intussen de eieren in acht minuten hard.
  • 6 Laat ze schrikken, pel ze en snijd ze in vieren.
  • 7 Verwarm de boter in een koekenpan en bak de plakjes spek knapperig bruin.
  • 8 Leg ze op een bordje.
  • 9 Schenk het spekvet in een schaal en klop het met citroensap, mayonaise en yoghurt en wat zout en peper tot een dressing.
  • 10 Snij de gem in reepjes.
  • 11 Schep de sperziebonen, aardappelplakjes, tomaten, uiringetjes en gemreepjes door de dressing.
  • 12 Garneer met de partjes ei en plakjes spek.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.