recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Aardappelsalade met zalm

Hoofdgerecht
4 personen
15 min
Ingrediënten
  • - cherrytomaatjes (250 gram)
  • - veldsla (75 gram)
  • - bosuitjes (2 )
  • - fijne zoetzure augurken (6 )
  • - mayonaise (3 eetlepels)
  • - wilde roze zalm (msc keurmerk) (2 blikjes)
  • - aardappelblokjes (450 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Kook de aardappelblokjes in een pan met een flinke bodem kokend water met wat zout in vijf minuten beetgaar en giet ze af.
  • 2 Giet de zalm boven een kommetje af en bewaar het vocht.
  • 3 Verwijder de eventuele velletjes.
  • 4 Schep de zalm in een slakom en maak het met een vork los.
  • 5 Roer de mayonaise met twee eetlepels zalmvocht en wat zout en peper naar smaak erdoor.
  • 6 Snijd de augurken in dunne plakjes en de bosuitjes in flinterdunne ringetjes.
  • 7 Schep de aardappelblokjes met de augurk en bosui door het zalmmengsel.
  • 8 Verdeel de veldsla over borden en schep de aardappelzalmsalade erop.
  • 9 Halveer de cherrytomaatjes en verdeel ze over de salade.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.