recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Aardappelsalade met zalm

Lunch
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - gerookte zalm (200 gram)
  • - kappertjes (1 volle eetlepel)
  • - bosuitjes (2 )
  • - verse dille (3 eetlepels)
  • - olijfolie (4 eetlepels)
  • - citroen (0.5 )
  • - vastkokende aardappelen (750 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van 1 cm.
  • 2 Pers de citroen.
  • 3 Knip de dille fijn.
  • 4 Snijd de bosuitjes i ringetjes.
  • 5 Snijd de zalm in reepjes.
  • 6 Kook de blokjes aardappel in ruim kokend water in 8-10 minuten beetgaar en laat ze in een vergiet uitlekken.
  • 7 Klop in een afsluitbare kom het citroensap met de olijfolie en wat zout en versgemalen peper tot een dressing.
  • 8 Roer de dille, bosui en de kappertjes erdoor en schep de blokjes aardappel met de reepjes zalm erdoor.
  • 9 Laat de salade afkoelen en zet dan in de koelkast.
  • 10 Vervoer de salade voor een picknick in de afgesloten kom.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.