recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Aardappelschotel met aubergine

Hoofdgerecht
4 personen
35 min
Ingrediënten
  • - zout (1 theelepel)
  • - tomaten (3 )
  • - aubergine (1 )
  • - uien (2 )
  • - olijfolie (5 eetlepels)
  • - aardappelschijfjes (700 g)
  • - oregano (3 eetlepels)
  • - peterselie (3 eetlepels)
  • - chilipoeder (3 theelepels)
  • - rundergehakt (500 g)
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 2 Meng het gehakt met de afgemeten hoeveelheid zout, veel versgemalen zwarte peper, de chilipoeder en de helft van de fijngehakte peterselie en oregano.
  • 3 Kneed dit goed door en vorm er eivormige ballen van.
  • 4 Bak de aardappelschijfjes in een koekenpan met hete olijfolie goudgeel.
  • 5 Snijd de uien in partjes, de aubergine in stukken en de tomaten in vieren.
  • 6 Schep de ui, aubergine, tomaat en de rest van de kruiden erdoor en verdeel alles in een lage ovenschaal.
  • 7 Leg de gehaktballen ertussen.
  • 8 Strooi er zout en peper over en schenk het restje olie uit de pan erover.
  • 9 Bak de schotel in de oven in 30 minuten goudbruin en gaar.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.