recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Aardappelschotel met courgette en feta

Hoofdgerecht
4 personen
40 min
Ingrediënten
  • - olijfolie (2 eetlepels)
  • - peterselie (platte) (2 eetlepels)
  • - bosuitjes (3 )
  • - courgette (1 )
  • - griekse feta (200 gram)
  • - griekse yoghurt (150 ml)
  • - eieren (4 )
  • - aardappel,vastkokend (800 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 2 Kook de in plakjes gesneden aardappel in een flinke laag water met wat zout ongeveer 7 minuten beetgaar en laat ze in een vergiet uitlekken.
  • 3 Klop in een grote kom de eieren los en meng de yoghurt en verkruimelde feta met wat versgemalen zwarte peper erdoor.
  • 4 Schep vervolgens de aardappel, in plakjes gesneden courgette, in ringetjes gesneden bosui en peterselie erdoor.
  • 5 Doe dit mengsel over in de ovenschaal en strijk de bovenkant glad.
  • 6 Sprenkel de olijfolie erover.
  • 7 Schuif de schaal een richel onder het midden in de oven en bak de aardappelschotel in vijf en twintig minuten goudbruin en gaar.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.