recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Aardappelsoepje met kruidenkroon

Voorgerecht
4 personen
20 min
Ingrediënten
  • - basilicum (1 handje)
  • - bieslook (1 handje)
  • - aardappelen (4 )
  • - wortel (1 )
  • - groentebouillon (2 blokjes)
  • - slagroom (100 ml)
  • - platte peterselie (1 handje)
  • - water (0.75 liter)
Bereidingswijze
  • 1 Schil de aardappelen en snijd deze in stukken.
  • 2 Kook de aardappelen met het worteltje gaar in het water, met de bouillonblokjes Pureer met de staafmixer.
  • 3 Voeg de room toe en laat nog 2 minuten doorkoken.
  • 4 Voeg wat water toe als de soep te dik is.
  • 5 Pluk van de kruiden de blaadjes en knip bieslook in korte stukjes.
  • 6 Verdeel de soep over voor elk persoon een kom en bekroon met de kruiden.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.