recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Aardappeltaart met geitenkaas

Hoofdgerecht
4 personen
45 min
Ingrediënten
  • - aardappelen (1 kg)
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - ui (1 )
  • - gedroogde tijm (2 theelepels)
  • - eieren (3 )
  • - slagroom (125 ml)
  • - salami (150 g)
  • - zachte geitenkaas (150 g)
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Serveer met een gemengde rucolasalade.
  • 2 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 3 Snijd de aardappels in blokjes van 1-2 cm en kook ze in weinig water met wat zout in 10 minuten beetgaar.
  • 4 Laat ze in een vergiet uitlekken.
  • 5 Verhit de olie in een steelpan en fruit de gesnipperde ui met tijm zachtjes aan.
  • 6 Klop in een kom de eieren met slagroom los.
  • 7 Snijd de salami in blokjes.
  • 8 Schep de aardappelblokjes, salami, het uimengsel en een derde van de geitenkaas erdoor.
  • 9 Schep het mengsel in een ingevette lage taartvorm van 26 cm.
  • 10 Verdeel de rest van de geitenkaas erover.
  • 11 Bak de taart onder in de oven in 25-30 minuten goudbruin en gaar.
  • 12 Wijntip: lichte rode wijn (Bardolino, Ruby Cabernet).
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.