recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Aardappeltaart met venkel en rucola

Hoofdgerecht
4 personen
40 min
Ingrediënten
  • - rucola (75 gram)
  • - ui (1 )
  • - venkelknollen (2 )
  • - olijfolie (4 eetlepels)
  • - verse tijm (2 eetlepels)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - vastkokende aardappelen (500 gram)
  • - Griekse yoghurt (250 ml)
  • - diepvries deeg voor hartige taart (10 plakjes)
Bereidingswijze
  • 1 Zorg ervoor dat het deeg ontdooid is.
  • 2 Verwarm de oven voor op 220 °C.
  • 3 Leg de plakjes deeg op elkaar en rol ze uit tot een ronde lap van 30 cm.
  • 4 Leg de deeglap op een met bakpapier beklede bakplaat en vouw de rand 3 cm naar binnen.
  • 5 Strijk de yoghurt over het deeg uit.
  • 6 Boen de aardappelen schoon en snijd ze in dunne plakjes.
  • 7 Snijd de knoflook in plakjes.
  • 8 Snijd de venkelknollen in dunne reepjes.
  • 9 Snijd de ui in dunne halve ringen.
  • 10 Meng de aardappelen in een kom met zout, peper, knoflook, de helft van de tijm en de helft van de olijfolie.
  • 11 Verdeel de plakjes aardappel over het deeg.
  • 12 Verdeel de venkel met de ui over de aardappel.
  • 13 Strooi er zout, peper en tijm over en sprenkel er olijfolie over.
  • 14 Bak de taart in de oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar.
  • 15 Serveer de taart in punten met een flinke toef rucola erop.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.