recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Aardappeltjes en gebakken varkenshaas met basilicum-tijmsalsa

Hoofdgerecht
4 personen
35 min
Ingrediënten
  • - boter (100 gram)
  • - varkenshaasjes (2 )
  • - witte wijnazijn (2 eetlepels)
  • - kappertjes (50 gram)
  • - rode peper (0.25 )
  • - basilicum (1 bakje)
  • - tijm (10 takjes)
  • - kleine aardappeltjes (400 gram)
  • - bospeentjes (12 )
  • - olijfolie (200 ml)
  • - broccoliroosjes (200 gram)
  • - bloemkoolroosjes (200 gram)
  • - rauwe rode bietjes (3 )
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven op 160°C.
  • 2 Was de bieten en snijd ze in kwarten.
  • 3 Leg ze met de bloemkool en broccoli op een bakplaat.
  • 4 Besprenkel ze met vijf eetlepels olijfolie, peper en zout, meng en bak ze in vijfentwintig minuten gaar in de oven.
  • 5 Schil de bospeentjes en kook ze gaar in een klein laagje water met zout in ruim een kwartier.
  • 6 Haal ze uit de pan en besprenkel met nog twee eetlepels olijfolie.
  • 7 Was de aardappeltjes goed en kook ze ongeschild gaar in water, in een kwartier.
  • 8 Salsa: pluk de tijm, snijd de blaadjes basilicum fijn, snijd de peper fijn en hak de kappertjes.
  • 9 Meng deze met zes eetlepels olijfolie en de azijn en breng het op smaak met peper en zout.
  • 10 Zout de varkenshaasjes.
  • 11 Verhit de boter in een kleine koekenpan en bak er het vlees rondom in bruin.
  • 12 Zet het vuur heel laag, dek de pan af en laat de varkenshaasjes nog acht minuten garen.
  • 13 Haal ze uit de pan en laat vijf minuten rusten, afgedekt met aluminiumfolie.
  • 14 Meng een lepel salsa door de aardappeltjes en serveer met de groenten er omheen.
  • 15 Snijd de varkenshaas in gelijke stukken en leg bij de aardappeltjes.
  • 16 Doe tenslotte de rest van de salsa er overheen.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.