recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Aardappeltortilla met chorizo

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - eieren (6 )
  • - chorizo (100 gram)
  • - olie (6 eetlepels)
  • - vastkokende aardappelen (800 gram)
  • - uien (2 )
Bereidingswijze
  • 1 Snijd de chorizo in kleine blokjes.
  • 2 Pel de uien en snijd ze in ringen.
  • 3 Schil de aardappelen en snijd ze in plakken.
  • 4 Verwarm de helft van de olie in een hapjespan en bak de chorizo zachtjes uit.
  • 5 Schep de blokjes chorizo op een bordje.
  • 6 Schep de uiringen en de aardappelplakjes door het bakvet.
  • 7 Strooi er wat zout over en bak de aardappel en ui afgedekt op zacht vuur in 10-15 minuten bijna gaar.
  • 8 Klop in een kom de eieren los en schep het aardappel-uimengsel en de chorizo erdoor.
  • 9 Veeg de pan schoon en verwarm de rest van de olie erin.
  • 10 Schenk het eimengsel in de pan en strijk de bovenkant glad.
  • 11 Laat het ei op matig hoog vuur in 3-4 minuten stollen en bak goudbruin.
  • 12 Laat de tortilla op een deksel of schaal glijden en keer hem in één beweging om, terug in de koekenpan.
  • 13 Bak ook de onderkant nog kort goudbruin.
  • 14 Laat de tortilla op een platte schaal glijden.
  • 15 Serveer de tortilla warm of koud met een salade erbij.