recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Aardappeltortilla met spinaziesalade

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - blauwekaasdressing (3.5 eetlepels)
  • - tomaten (3 )
  • - spinazie (300 gram)
  • - paprikapoeder (0.5 eetlepel)
  • - melk (75 ml)
  • - eieren (6 )
  • - tafelaardappelen (800 gram)
  • - uien (2 )
  • - olijfolie (4 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Schil de aardappelen en snijd deze in dunne plakken.
  • 2 Snijd de uien in halve ringen.
  • 3 Verhit de helft van de olijfolie in een hapjespan.
  • 4 Schep de ui en aardappel erdoor en bak ze afgedekt op matig hoog vuur in 10 minuten gaar.
  • 5 Schep ze regelmatig om.
  • 6 Klop de eieren los met de melk, paprikapoeder en wat zout en versgemalen zwarte peper.
  • 7 Schep het aardappelmengsel door het ei.
  • 8 Verhit de rest van de olie in de hapjespan en bak de tortilla op zacht vuur in 5 minuten goudbruin.
  • 9 Keer de tortilla met behulp van een deksel en bak ook de andere kant goudbruin.
  • 10 Was de spinazie en laat deze goed uitlekken.
  • 11 Meng in een slaschaal de spinazie en tomaten en schenk de dressing erover.
  • 12 Serveer de tortilla in punten en geef de salade erbij.