recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Aardappelwaaiertjes

Bijgerecht
4 personen
50 min
Ingrediënten
  • - vastkokende aardappelen met schil (12 kleine)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - kerriepoeder (1 eetlepel)
  • - rijstolie (4 eetlepel(s))
  • - grof zeezout
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 220 °C.
  • 2 Boen de aardappels schoon.
  • 3 Pers de knoflook.
  • 4 Leg de aardappelen één voor één op een plank en snijd ze in de breedte tot op een 0.5 cm van de onderkant in flinterdunne plakjes, zo zitten ze aan de onderkant nog aan elkaar vast.
  • 5 Zet de aardappelen in een ovenschaal.
  • 6 Meng in een kommetje de knoflook, kerriepoeder en rijstolie (of zonnebloemolie).
  • 7 Bestrijk de aardappeltjes royaal met het oliemengsel.
  • 8 Strooi er wat zout over.
  • 9 Schuif de schaal in de oven en laat de aardappeltjes in 30 minuten knapperig bruin en gaar worden.
  • 10 Bestrijk ze als het nodig is tussendoor nog een keer met het oliemengsel.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.