recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Aardbeien met Griekse yoghurt en schuimpjes

Nagerecht
4 personen
145 min
Ingrediënten
  • - bakplaat bekleed met bakpapier
  • - handmixer
  • - verse muntblaadjes (1 eetlepel)
  • - griekse yoghurt (250 gram)
  • - frambozen- of wijnazijn (1 eetlepel)
  • - aardbeien (500 gram)
  • - fijne kristalsuiker (2 eetlepels)
  • - fijne kristalsuiker (60 gram)
  • - ei (alleen het eiwit wordt gebruikt) (1 )
Bereidingswijze
  • 1 Snijd de aardbeien in vieren en de muntblaadjes in flinterdunne reepjes.
  • 2 Verwarm de oven voor op 120 ?C Klop het eiwit in een schone kom met de handmixer zo stijf dat er pieken blijven staan.
  • 3 Voeg al kloppend geleidelijk de suiker toe en blijf kloppen tot het schuim gaat glanzen en taai wordt.
  • 4 Schep kleine bergjes eiwitschuim op de bakplaat en laat de schuimpjes in de oven in 50 tot 60 minuten stevig worden.
  • 5 Schakel de oven uit en laat de schuimpjes met de deur op een kier afkoelen.
  • 6 Schep de aardbeien in een kom om met de azijn en de suiker en laat ze minstens 1 uur marineren.
  • 7 Verdeel drievierde van de aardbeien over coupes of schaaltjes en schep er een flinke lepel yoghurt op.
  • 8 Verdeel de schuimpjes met de resterende aardbeien en de munt eromheen.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.