recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Aardbeienbavarois

Nagerecht
5 personen
110 min
Ingrediënten
  • - verse muntblaadjes
  • - slagroom (250 ml)
  • - suiker (150 gram)
  • - aardbeien (500 gram)
  • - gelatine (4 blaadjes)
Bereidingswijze
  • 1 Week de gelatine 10 minuten in koud water.
  • 2 Houd 6 kleine aardbeien achter en pureer de rest in de blender.
  • 3 Breng de puree met de suiker aan de kook, los de suiker al roerende op en laat de saus 2-3 minuten zachtjes doorkoken.
  • 4 Schenk de helft van de saus in een kom.
  • 5 Knijp de gelatine uit en los de blaadjes al roerende op in de aardbeiensaus in de pan.
  • 6 Zet de pan in een bak koud water en laat de aardbeiensaus afkoelen tot hij lobbig wordt.
  • 7 Klop de slagroom stijf en spatel de aardbeiensaus met gelatine er luchtig door.
  • 8 Schep het bavaroismengsel in rechte glazen en laat de bavarois in de koelkast in 1-2 uur opstijven.
  • 9 Schenk de aardbeiensaus erop en garneer met halve aardbeien en blaadjes munt.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.