recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Aardbeienmousse met basilicum

Nagerecht
4 personen
115 min
Ingrediënten
  • - balsamico azijn (0.5 eetlepel)
  • - slagroom (250 ml)
  • - suiker (75 gram)
  • - granaatappelsap (100 ml)
  • - verse basilicum (4 takjes)
  • - aardbeien (500 gram)
  • - gelatine (4 blaadjes)
Bereidingswijze
  • 1 Haal de kroontjes van de aardbeien.
  • 2 Week de blaadjes gelatine 10 minuten in koud water.
  • 3 Pureer de helft van de aardbeien in de blender met de helft van de basilicum, het sap en tweederde van de suiker.
  • 4 Breng dit mengsel in een steelpan aan de kook en laat het 2 minuten zachtjes door koken.
  • 5 Knijp de gelatine goed uit en los de blaadjes al roerende op in het warme aardbeienmengsel.
  • 6 Laat het mengsel afkoelen tot het wat dikker begint te worden.
  • 7 Klop de slagroom stijf en spatel het aardbeienmengsel luchtig door de room.
  • 8 Schenk het mengsel in wijde, rechte glazen en laat de aardbeienmousse in de koelkast in 1-2 uur opstijven.
  • 9 Snijd de rest van de aardbeien in plakjes en meng ze met de resterende suiker en de balsamico-azijn.
  • 10 Laat de aardbeien 30 minuten marineren.
  • 11 Snijd de rest van de basilicumblaadjes (op 1 per persoon na) in dunne reepjes en schep ze door de aardbeien.
  • 12 Schep de aardbeien in de glaasjes op de aardbeienmousse, garneer met een blaadje basilicum.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.