recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Aardbeiensorbet met basilicum

Nagerecht
4 personen
315 min
Ingrediënten
  • - staafmixer
  • - kleine verse basilicumblaadjes (12 )
  • - fijne kristalsuiker (100 gram)
  • - sap van sinaasappels (2 )
  • - aardbeien (500 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en snijd drie vijfde aardbeien in stukjes.
  • 2 Doe de aardbeienstukjes met het sinaasappelsap en de suiker in een smalle hoge kom en meng alles met de staafmixer tot een gladde puree.
  • 3 Schenk de aardbeienpuree in een diepvriesdoos.
  • 4 Laat de aardbeiensorbet in de diepvriezer 2 uur bevriezen.
  • 5 Meng het halfbevroren ijs dan met de staafmixer weer tot een gladde puree (hierdoor ontstaat de fijne sorbetstructuur) en laat de sorbet in nog 2 tot 3 uur bevriezen tot het ijs nog net schepbaar is.
  • 6 Halveer de resterende aardbeien.
  • 7 Schep bolletjes aardbeiensorbet in coupes of schaaltjes en verdeel de aardbeien en blaadjes basilicum erover.