recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Aardbeiensorbet met basilicum

Nagerecht
4 personen
315 min
Ingrediënten
  • - staafmixer
  • - kleine verse basilicumblaadjes (12 )
  • - fijne kristalsuiker (100 gram)
  • - sap van sinaasappels (2 )
  • - aardbeien (500 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en snijd drie vijfde aardbeien in stukjes.
  • 2 Doe de aardbeienstukjes met het sinaasappelsap en de suiker in een smalle hoge kom en meng alles met de staafmixer tot een gladde puree.
  • 3 Schenk de aardbeienpuree in een diepvriesdoos.
  • 4 Laat de aardbeiensorbet in de diepvriezer 2 uur bevriezen.
  • 5 Meng het halfbevroren ijs dan met de staafmixer weer tot een gladde puree (hierdoor ontstaat de fijne sorbetstructuur) en laat de sorbet in nog 2 tot 3 uur bevriezen tot het ijs nog net schepbaar is.
  • 6 Halveer de resterende aardbeien.
  • 7 Schep bolletjes aardbeiensorbet in coupes of schaaltjes en verdeel de aardbeien en blaadjes basilicum erover.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.