recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Amandelpudding

Nagerecht
4 personen
270 min
Ingrediënten
  • - geschaafde extra pure chocolade (2 eetlepels)
  • - amandelschaafsel (3 eetlepels)
  • - eiwitten (van verse eieren) (2 )
  • - gelatine (5 blaadjes)
  • - suiker (2 eetlepels)
  • - suiker (75 gram)
  • - amandelmelk (400 ml)
  • - blanke amandelen (55 gram) (1 zakje)
  • - vanillestokje (1 )
Bereidingswijze
  • 1 Snijd het vanillestokje open en schraap de zwarte merg eruit.
  • 2 Maal de amandelen fijn in de keukenmachine.
  • 3 Schenk de amandelmelk in een pan en roer de fijngemalen amandelen, het vanillemerg en de suiker erdoor.
  • 4 Breng het mengsel al roerend tegen de kook aan en laat het 10 minuten zachtjes trekken.
  • 5 Week intussen de gelatine in een bak met koud water.
  • 6 Neem de pan met het amandelmengsel van het vuur.
  • 7 Knijp de blaadjes gelatine goed uit en los ze al roerend op in het warme mengsel.
  • 8 Zet de pan in een bak met koud water en laat het amandelmengsel afkoelen tot het dikker begint te worden.
  • 9 Klop in een schone kom de eiwitten met de handmixer zo stijf dat er pieken op blijven staan.
  • 10 Spatel de eiwitten luchtig door het amandelmengsel.
  • 11 Schep alles in de puddingvorm en laat de amandelpudding in 3-4 uur in de koelkast stevig worden.
  • 12 Rooster de geschaafde amandelen in een droge koekenpan goudbruin.
  • 13 Neem de pan van het vuur en schep De eetlepels suiker door de amandelen.
  • 14 Schep de gesuikerde amandelen op een bord en laat ze afkoelen.
  • 15 Maak met de vingertoppen de bovenrand van de pudding los van de vorm en leg een platte schaal op de vorm.
  • 16 Keer ze samen, schud even en laat de pudding op de schaal glijden.
  • 17 Strooi de amandelen en chocolade schaafsel erover.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.