recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Amandeltaartjes met citroensorbet

Nagerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - taartvormpjes (klein) (4 stuks)
  • - roomboterbladerdeeg (4 plakjes)
  • - zachte boter (50 gram)
  • - poedersuiker (50 gram)
  • - custardpoeder (25 gram)
  • - amandelen (fijngemalen) (50 gram)
  • - citroensorbet (250 ml)
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 2 Ontdooi de bladerdeeg.
  • 3 Vet de vormpjes in en bekleed de vormpjes met een plakje deeg en snijd het overtollige deeg aan de bovenkant weg.
  • 4 Prik het deeg met een vork elke centimeter in.
  • 5 Klop in een kleine kom de boter met de poedersuiker tot een romige crème en klop de custardpoeder en de amandelen erdoor.
  • 6 Schep dit mengsel in de taartbodems en strijk de bovenkant glad.
  • 7 Bak de taartjes in de oven in 15-20 minuten goudbruin en gaar.
  • 8 Wip de taartjes uit de vormpjes en zet ze op bordjes.
  • 9 Strooi er nog wat poedersuiker over en schep er een flinke bol citroensorbet op.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.