recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

American pancakes met bosbessen

Ontbijt
4 personen
20 min
Ingrediënten
  • - koud water (50 ml)
  • - schenkstroop (6 eetlepel(s))
  • - (diepvries) bosbessen (250 gram)
  • - griekse yoghurt (4 eetlepel(s))
  • - olie (2 eetlepel(s))
  • - eieren (2 )
  • - karnemelk (125 ml)
  • - zelfrijzend bakmeel (150 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Klop in een kom het zelfrijzend bakmeel met wat zout, de karnemelk, het water en de losgeklopte eieren met de handmixer tot een glad beslag.
  • 2 Verwarm een scheutje olie in een koekenpan en schep er met een juslepel 3 bergjes beslag in.
  • 3 Het beslag loopt vanzelf uit tot kleine pannenkoekjes.
  • 4 Bak tot er op de bovenkant bubbeltjes komen, keer de pannenkoekjes en bak de andere kant goudbruin.
  • 5 Bak op dezelfde manier nog 9 pannenkoekjes.
  • 6 Maak op vier kleine borden een stapeltje van 3 pannenkoekjes, schep op elk pannenkoekje steeds wat ontdooide en uitgelekte bosbessen.
  • 7 Schep op elk stapeltje een flinke lepel Griekse yoghurt of zure room en een lepel bosbessen.
  • 8 Schenk de stroop of ahornsiroop erover.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.