recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Amerikaanse pannenkoekjes met yoghurt en blauwe bessen

Ontbijt
4 personen
20 min
Ingrediënten
  • - blauwe bessen (200 gram)
  • - griekse yoghurt (4 eetlepel(s))
  • - bosvruchtenjam (4 eetlepel(s))
  • - boter (25 gram)
  • - eieren (2 )
  • - karnemelk (150 ml)
  • - havermout (50 gram)
  • - zelfrijzend bakmeel (100 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Klop de eieren los.
  • 2 Meng in een kom het zelfrijzend bakmeel met de havermout en wat zout en voeg al roerend de karnemelk en het water toe.
  • 3 Roer de eieren erdoor en roer alles tot een glad beslag.
  • 4 Verwarm een beetje boter in een koekenpan en schep er kleine bergjes beslag in.
  • 5 Bak de pannenkoekjes tot er bovenop bubbeltjes komen.
  • 6 Keer de pannenkoekjes en bak de andere kant goudbruin.
  • 7 Houd de pannenkoekjes op een bord onder aluminiumfolie warm.
  • 8 Bak op dezelfde manier alle pannenkoekjes.
  • 9 Roer in een kommetje de jam met een klein beetje water los tot een wat dunnere saus.
  • 10 Leg op elk bord een stapel van drie pannenkoekjes.
  • 11 Schep er een lepel yoghurt op en schenk daar de jam over en verdeel er dan de blauwe bessen over.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.