recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Ananas-kokosmuffins

Bijgerecht
6 personen
45 min
Ingrediënten
  • - gesneden ananas (250 gram)
  • - ananassap (200 ml)
  • - boter (50 gram)
  • - eieren (3 )
  • - fijne tafelsuiker (100 gram)
  • - zelfrijzend bakmeel (200 gram)
  • - gemalen kokos (100 gram)
  • - blanke amandelen of amandelmeel (100 gram)
  • - pure chocolade eitjes (200 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven op 200°C.
  • 2 Houd voor elke muffin eitjes achter voor garnering en hak de rest in kleine stukjes.
  • 3 Maal de amandelen in de keukenmachine tot fijn meel.
  • 4 Rooster in een koekenpan het amandelmeel met de kokos al omscheppend goudbruin.
  • 5 Laat het mengsel in een kom afkoelen.
  • 6 Meng het zelfrijzend bakmeel en de suiker met een snufje zout erdoor.
  • 7 Voeg de eieren, de gesmolten boter en het ananassap toe en roer alles tot een glad beslag.
  • 8 Schep de fijngesneden ananas en fijngehakte chocolade erdoor.
  • 9 Zet de cupcakecups in de holtes van de muffinvorm en schep het beslag erin.
  • 10 Schuif de vorm in het midden van de oven en bak de muffins in 25-30 minuten goudbruin en gaar.
  • 11 Neem de muffins uit de vorm en laat ze op een rooster afkoelen.
  • 12 Druk in elke muffin een paaseitje.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.