recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Ananassalade met garnalen

Bijgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - rucola (75 gram)
  • - limoen, daar de sap van (1 )
  • - verse ananas (1 )
  • - droge witte wijn (100 ml)
  • - wokgarnalen, diepvries (250 gram)
  • - rode peper zonder zaadjes (0.5 )
  • - knoflook (2 tenen)
  • - olijfolie (3 eetlepel(s))
Bereidingswijze
  • 1 Snijd de knoflook in plakjes en de peper in dunne reepjes.
  • 2 Verwarm de olijfolie in een koekenpan en fruit de knoflook zachtjes glazig.
  • 3 Schep de rode peperreepjes en de garnalen erdoor en bak alles tot de garnalen ondoorzichtig worden.
  • 4 Strooi er wat zout en versgemalen peper over en schenk de wijn erbij.
  • 5 Laat het geheel nog 2-3 minuten sudderen en laat een deel van de wijn verdampen.
  • 6 Laat de garnalen afkoelen.
  • 7 Snijd de ananas in plakken, snijd de schil eraf en snijd ook de harde kern in het midden van de plakken weg.
  • 8 Snijd de plakken in stukjes.
  • 9 Schep in een grote schaal de ananasstukjes om met het garnalenmengsel en druppel er 1-2 eetlepels limoensap over.
  • 10 Schep vlak voor het serveren de rucola door de ananas.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.