recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Andijviestampotje met rundervinken

Hoofdgerecht
4 personen
35 min
Ingrediënten
  • - kruimige aardappelen (1.25 kilo)
  • - rundervinken (4 )
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - tomatenpuree (2 eetlepels)
  • - melk (150 ml)
  • - nootmuskaat
  • - andijvie (1 flinke struik)
  • - water (200 ml)
Bereidingswijze
  • 1 Schil de aardappelen en snij ze in stukken.
  • 2 Kook de aardappelen in 25 minuten gaar.
  • 3 Bak de rundervinken in een koekenpan met de helft olijfolie rondom bruin.
  • 4 Roer de tomatenpuree met het water door het bakvet en stoof het vlees in 15 minuten zachtjes gaar.
  • 5 Warm de melk op en giet de aardappelen af en stamp ze fijn.
  • 6 Roer de overige helft van de olijfolie en zoveel melk door dat het een smeuïge puree wordt en voeg wat zout, peper en nootmuskaat toe.
  • 7 Snij de andijvie in repen.
  • 8 Schep beetje bij beetje de andijvie erdoor en warm de stamppot door tot de andijvie net begint te slinken.
  • 9 Serveer de stamppot in diepe borden met in het midden een kuiltje met jus.
  • 10 Leg de rundervinken erop.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.